Verkopen onder gesloten omslag: hoe gaat het in z’n werk?

Waarom verkopen onder gesloten omslag?

We leggen het graag even uit.

Tegenwoordig wordt er steeds meer vastgoed verkocht via het systeem van bieden onder gesloten omslag. Omdat de vraag zo groot is, zijn er vaak veel kandidaat-kopers voor één woning. Zij krijgen de kans om het pand te bezoeken en daarna een bod uit te brengen tegen een bepaalde datum. De kopers kennen elkaars bod niet, vandaar ‘onder gesloten omslag’. Meestal is er wel een minimumprijs. Uiteindelijk is het aan de verkoper om te beslissen aan wie hij de woning wil verkopen.

Immo D’hondt presenteert Bid2Buy

Wij willen alle kandidaat-kopers een gelijke kans geven. Onze werkwijze is transparant en wordt altijd op voorhand meegedeeld. Je kan de spelregels terugvinden in ons Reglement bieden onder gesloten omslag. Tijdens een bezoekmoment kunnen geïnteresseerden het pand bezichtigen. Na de bezichtiging krijg je de kans om éénmalig onder gesloten omslag een bod uit te brengen. De verkoper geeft een startprijs aan waar je niet onder mag bieden. Elk bod bestaat uit een vast bedrag (dus niet: “het hoogste bod + € 1”) en moet op papier of via e-mail aan Immo D’hondt worden bezorgd binnen de afgesproken termijn.

CTA: Download hier het modelformulier voor een bod onder gesloten omslag (URL?)

Tips voor bieden onder gesloten omslag

Let op: een bod is bindend. Het is aangeraden om vooraf langs te gaan bij je bank en na te gaan welk bedrag voor jou financieel haalbaar is. Zo ben je zeker dat je jouw droomwoning met een gerust hart kan kopen! Het is wel mogelijk om een opschortende voorwaarde aan je bod te koppelen. Dit wil zeggen dat jouw bod enkel geldig is onder een bepaalde voorwaarde. Bv. een lening bij de bank. Jouw bod kan nog herroepen worden zolang de verkoper het bod nog niet aanvaard en tegengetekend heeft.

Dat de beste moge winnen?

De eindbeslissing ligt bij de verkoper van het pand. Het gebeurt geregeld dat de eigenaar voor een lager bod kiest, omdat het bv. zonder opschortende voorwaarde werd geformuleerd. Dan heeft de verkoper meer zekerheid dat de verkoop effectief zal doorgaan. Iedereen die een bod deed op de woning, wordt op de hoogte gebracht van de beslissing. De verkoper hoeft zijn beslissing niet te motiveren. Het kan voorvallen dat meerdere kandidaat-kopers identiek hetzelfde bedrag bieden. Dan zal aan de deze bieders gevraagd worden om een hoger bod uit te brengen, opnieuw onder gesloten omslag.

CTA: Meer info? Bel Eefje D’hondt op het nummer 0498 88 88 89.