Uw eigendom verkopen onder gesloten omslag

De dag van vandaag wordt er steeds meer vastgoed verkocht via het systeem van bieden onder gesloten omslag. Immo D’hondt heeft ook zo een systeem, ‘Bid2Buy’.

Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Wij geven je graag een woordje uitleg!

WAAROM? 

Bij een gegeerd pand bestaat de kans dat u niet de eerste bent die het pand bezoekt. Hierdoor is een andere kandidaat-koper u soms te snel af is. De verkoopformule ‘bieden onder gesloten omslag’ zal toegepast worden wanneer er veel geïnteresseerden zijn. 

Ons systeem ‘BID2BUY’ is er om de kandidaat kopers een gelijke kans te geven een bod uit te brengen. Daarom is het belangrijk om over een transparante werkwijze te beschikken. 

De ‘spelregels’ kan u in het 'Reglement biedingen onder gesloten omslag' terugvinden.

WANNEER?

Immo D’hondt voorziet een bezoekmoment waarbij de geïnteresseerden het onroerend goed kunnen bezichtigen. De datum wordt bekendgemaakt in de advertentie van het pand op onze website. 

HOE? 

Na de bezichtiging krijg je de kans om éénmalig onder gesloten omslag een bod uit te brengen. 

De verkoper geeft een startprijs op waar je niet onder mag bieden. Deze prijs staat in de advertentie van het pand op onze website.

Elk bod dient een vast bedrag te vermelden. Vermeld dus niet ‘‘het hoogste bod + 1 euro’’ als bod. Dit bod wordt als ongeldig gezien.

Bezorg uw bod op papier of per e-mail aan Immo D’hondt binnen de afgesproken tijd (afhankelijk van pand tot pand). 

Het modelformulier ‘bod onder gesloten omslag’ kan u hier downloaden. 

Opgelet: Een bod is bindend!

TIP: Ga vooraf in gesprek met uw bank om te kijken wat voor u haalbaar is. 

Echter is het wel mogelijk een opschortende voorwaarde aan uw bod  te koppelen. 

Uw bod kan nog herroepen worden zolang de verkoper uw bod nog niet aanvaard en tegengetekend heeft. Zodra dit het geval is, wordt het bod definitief. Tenzij beide partijen akkoord gaan om het te vernietigen.

Door het uitbrengen van een bod aanvaardt iedere kandidaat - koper onvoorwaardelijk de bepalingen van dit reglement zoals bekendgemaakt op www.immodhondt.be

BESLISSING?

De verkoper beslist welk bod aanvaard wordt. 

Het gebeurt geregeld dat de eigenaar kiest voor een lager bod, omdat het bijvoorbeeld 

zonder opschortende voorwaarde werd geformuleerd.

Iedereen die een bod deed, wordt op de hoogte gebracht van het resultaat. De verkoper hoeft zijn beslissing niet te motiveren. 

Wat bij identieke biedingen? 

Indien er meerdere identieke biedingen zijn, zal aan de betrokken bieders gevraagd worden een hoger bod uit te brengen onder gesloten omslag. 

VRAGEN?

Bel Eefje D’hondt vrijblijvend op het nummer 0498 88 88 89